Най-честата причина за косопад както при мъжете, така и при жените е генетичната

...
Най-честата причина за косопад както при мъжете, така и при жените е генетичната
Коментари Харесай

Какво да правим при косопад и има ли работещи методи?

Най-честата причина за косопад както при мъжете, по този начин и при дамите е генетичната предразположеност. Всъщност наследствеността съставлява към 95% от всички случаи на плешивост (оплешивяване). Останалите 5% от случаите могат да се дължат на редица фактори, в това число диета, стрес, болест и медикаменти.
Прочетете още
Финастерид и миноксидил са медикаменти, утвърдени за лекуване на загуба на коса вследствие на наследствени аргументи. Прилагането на миноксидил локално чрез непосредствено втриване върху скалпа, където е мечтан напредък на косата, може да помогне и за закъснение на косопада.

Трайният косопад може да се третира посредством трансплантация на коса. Видът на косопада, както и събитията и желанията на пациента дефинират кои процедури за коса са най-подходящи, Puls.bg.

Процедура - пламотерапия (PRP, богата на тромбоцити плазма) e алтернатива за някои хора с косопад. Кръвта на пациента сe центрофугира, като се разделят кръвните кафези и плазмата. Плазмата, която се инжектира в области на косопад на скалпа, оказва помощ за възобновяване на кръвоносните съдове, подтиква производството на колаген и предизвиква растежа на клетките. Страничните резултати могат да включват минимална болежка и зачервяване на мястото на инжектиране. 

В взаимозависимост от повода за загубата на коса, може да се прилага лазерно устройство за коса. Те са като шапки, каски, гребени и ленти за глава и използват лазерната технология за стимулиране на космените фоликули, насърчавайки растежа на косата и притока на кръв.

Транслантация на коса може да се предприеме при мъже с плешивост, дами с косопад, човек, който е изгубил малко коса вследствие на изгаряния или други пострадвания на скалпа.

Смяната на косата не се предлага при жени с разпръснат модел на косопад, тези, които нямат задоволително " донорски " места (окосмени елементи на главата, от които се вземат присадки), хора, които образуват келоидни белези, които могат да бъдат резултат от контузия, интервенция, изгаряния или радиационно пострадване.

Присаждането на коса е амбулаторна процедура за замяна на коса, осъществявана в кабинета на дерматологичен хирург. Микроприсадките съдържат един до два косъма на присадка, до момента в който присадките с процепи съдържат сред четири и 10, а присадките с перфоратор към 10-15 косъма. Локална анестезия се инжектира в скалпа и седация, в случай че е належащо за релаксация и комфорт.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР